no tinc altre pretensió que mostrar els llocs que visito i donar-los a conèixer
si a algú li fa falta més informació -apart de les coordinades- per arribar a algun lloc, amb molt de gust l'hi donaré

dilluns, 14 de setembre del 2015

Alcanar

Pati i Torre
Tros del Poblat
Murs per separar el terra dels magatzems
Part de la Muralla i Torre
Poblat Ibèric la Moleta del Remei 40º33.497', 0º28.900'
Aquest poblat ibèric és situat al S de la Serra del Montsià. Era de la tribu ibèrica dels Ilercavons. Fou ocupat dels S VII-II aC. La seva importància rau en què és l'únic poblat amb un temps tan llarg d'ocupació en aquesta zona. Té diferents èpoques de construcció, la primera fase dels s VII-primera meitat del s VI aC es construí la muralla i els primers habitatges, la segona fase es construeixen les torres i els magatzems elevats, segona meitat s VI – primera meitat s V aC. I per últim del s VI – meitat s II aC, remodelació d'algunes cases, alguns carrers i ampliació de la muralla. Al s II aC amb l'arribada del món romà el poblat queda abandonat

Casa del Tibast
Pou de Calç 1
Pou de Calç 2
Entrada al Poblat Ibèric (Porta de la Tanca) 40º33.560', 0º28.832'
Al costat de l'entrada on comença el camí per pujar al poblat hi ha aquesta reconstrucció de com podien ser les cases ibèriques. El plafó que hi ha diu « casa del Tibast, reconstrucció d'un àmbit protohistòric utilitzant les tècniques i materials que feien servir els Ibers fa 2600 anys « . També hi ha aquests forns de calç parcialment excavats a la roca, van ser utilitzats fins a mitjan s XX i la matèria primera la treien del poblat iber.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Per arribar fins a la porta del camí que puja al poblat, als pous i la barraca ibèrica hi ha un centenar de m des de l'ermita del Remei. Si voleu pujar dalt el poblat, poseu-vos en contacta amb l'oficina de turisme d'Alcanar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada